![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/1ulf38/c9675ec6-3aea-4bb8-8bc6-4e5bc22fe508.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2560%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=183&height=244)
Basisrecept pizzadeeg (snelle methode)
Recept voor 2 pizza's.
Een pizza kun je op een redelijk snelle manier zelf maken. Een pizza binnen een uur lukt niet want het deeg moet minimaal 1 uur rijzen. Maar geen nood, met dit recept moet het binnen 2 uur lukken.
Wil je het smaak en rijsproces nog beter laten verlopen dan gebruik je minder gist en laat je het langer rijzen (soms wel 4 à 5 uur). Ook het gebruik van een houtskooloven die je tot 350°C-400°C op kunt stoken, geeft nog betere resultaten. Je pizza hoeft dan maar een paar minuten de oven in!
Als de tijd en de houtskooloven ontbreken, ga dan aan de slag met dit recept, succes verzekerd!
- 250 gr bloem type 00 of patentbloem
-
5 gr instant gist
-
5 gr zout
-
1 el olijfolie
-
150 ml lauwwarm water
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een samenhangend en soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een dun vliesje van kunt trekken.
-
Dek het deeg af en laat het 20 minuten rusten.
-
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en laat afgedekt rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer een uur.
-
Verwarm de oven voor op 240°C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Rol ieder stuk deeg uit tot een ronde lap. Je kunt dit natuurlijk ook met de hand doen.
-
Beleg de pizza naar keuze en smaak.
-
Bak de pizza in 10-15 minuten gaar.