Semolina breekbrood

 

Semolina wordt vaak gebruikt voor het maken van pasta's, maar je kunt er ook heerlijke broden van bakken. Het is een fijngemalen tarwe griesmeel.

 

Wat heb je nodig:
  • 500 gr semolina (semola di grano duro = griesmeel van durumtarwe)
  • 6 gr instant gist

  • 10 gr zout

  • 15 gr suiker

  • 50 ml olijfolie

  • 300 gr lauwwarm water

 

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
  • Leg het deeg in een ingevette kom en laat 60-90 minuten afgedekt rijzen bij kamertemperatuur of tot het deeg in volume is verdubbeld.

  • Vet het werkblad in met een beetje olie, druk het deeg plat en verdeel het deeg in 20 stukjes van ongeveer 40 gr.

  • Bol alle stukjes op en laat 20 minuten afgedekt rusten.

  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.

  • Druk alle bolletjes plat en bol opnieuw op.

  • Leg alle bolletjes in een springvorm (24cm) en laat afgedekt 60 minuten rijzen.

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-en onderwarmte).

  • Bak het breekbrood in 20-25 minuten gaar.