![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/p0r8c0/4621be1c-0ed3-4187-88da-ef1c0bbe546c.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2400%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=246&height=308)
Semolina breekbrood
Semolina wordt vaak gebruikt voor het maken van pasta's, maar je kunt er ook heerlijke broden van bakken. Het is een fijngemalen tarwe griesmeel.
- 500 gr semolina (semola di grano duro = griesmeel van durumtarwe)
-
6 gr instant gist
-
10 gr zout
-
15 gr suiker
-
50 ml olijfolie
-
300 gr lauwwarm water
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Leg het deeg in een ingevette kom en laat 60-90 minuten afgedekt rijzen bij kamertemperatuur of tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Vet het werkblad in met een beetje olie, druk het deeg plat en verdeel het deeg in 20 stukjes van ongeveer 40 gr.
-
Bol alle stukjes op en laat 20 minuten afgedekt rusten.
-
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
-
Druk alle bolletjes plat en bol opnieuw op.
-
Leg alle bolletjes in een springvorm (24cm) en laat afgedekt 60 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-en onderwarmte).
-
Bak het breekbrood in 20-25 minuten gaar.