Focaccia

 

Bij de bbq of een lekkere kop soep, focaccia kun je altijd op tafel zetten.

Creëer je eigen topping en de focaccia wordt nog specialer!

 
Wat heb je nodig:
  • 500 gr bloem
  • 7 gr instant gist

  • 10 gr zout

  • 10 ml olijfolie

  • 340 ml lauwwarm water

  • rozemarijn

  • zeezout

 

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed langzaam tot een deeg. Je kunt dit met de hand doen (kneed dan op je werkblad en niet in een kom) of met een standmixer.
  • Kneed ongeveer 10 minuten tot een soepel en iets plakkerig deeg.

  • Giet een klein beetje olie in een kom en vet de kom daarmee in. Zorg gelijk dat er voldoende olie aan je handen zit dan kun je makkelijker het plakkerige deeg uit de mengkom halen.

  • Leg het deeg in de kom en draai een paar keer rond zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn.

  • Dek de kom af en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur of tot het deeg in volume is verdubbeld.

  • Giet een klein beetje olijfolie op je werkblad en leg het deeg erop.

  • Druk het deeg voorzichtig uit tot de vorm die je wilt hebben. Niet te hard drukken want dan druk je alle lucht eruit.

  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een theedoek. Je kunt het deeg bestrijken met een beetje olie, dan plakt de theedoek er niet aan vast.

  • Laat 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  • Verwarm een kwartier voor het einde van de rijstijd de oven voor op 220°C.

  • Smeer de focaccia in met een beetje olijfolie en maak met je vinger kuiltjes in het deeg.

  • Bestrooi met rozemarijn en zeezout (of met wat jij lekker vindt).

  • Bak het brood in 20 minuten lichtbruin en gaar. Het brood is gaar als je er op klopt en het hol klinkt.