Kersen monchou taartjes

Recept voor 6 taartjes.

 
Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 110 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr witte basterdsuiker

  • half ei

  • snufje zout

  • rasp van een halve citroen

  • 150 gr tarwebloem

  • 1 tl bakpoeder

Voor de vulling:

  • 100 gr amandelspijs (zelf maken, zie recept bij Vullingen en Toppings of een pakje kopen bij de supermarkt)

Voor de topping:

  • 100 gr monchou
  • 1 el suiker

  • 125 ml slagroom

  • 1 blaadje gelatine

  • 1 blikje vlaaifruit kers

En wat nog meer:

  • 1 grote sloffenvorm of 6 kleintjes

 

Aan de slag!

  • Maak een dag van te voren het amandelspijs.
  • Haal de monchou alvast uit de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-en onderwarmte).

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

  • Verpak het deeg in huishoudfolie en leg een uurtje in de koelkast.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 10 mm dikte.

  • Plaats de ring op het deeg en steek de bodem uit.

  • Leg het deeg op de bakplaat, vet de sloffenring in en plaats deze weer om het deeg.

  • Kneed het amandelspijs soepel, voeg evt nog wat ei toe en schep in een spuitzak.

  • Spuit het amandelspijs op de bodem en laat een halve cm van de rand vrij.

  • Bak de mini-slofjes in 20 minuten gaar.

  • Verwijder de ringen en laat de slofjes afkoelen.

  • Laat de gelatine een kwartier in koud water weken.

  • Klop de monchou zacht en voeg de slagroom en de suiker toe.

  • Klop het mengsel stijf.

  • Doe de gelatine, met aanhangend water, in een steelpan en verwarm tot de gelatine is opgelost.

  • Meng de gelatine door het monchou-mengsel en schep in een spuitzak met fijn kartelmondje.

  • Leg tot gebruik in de koelkast.

  • Leg in het midden van de slofjes 4 kersen uit het blikje vlaaifruit.

  • Spuit de monchou rond de kersen en decoreer met een klein blaadje munt.