![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/zulzfy/4d585c48-55b1-424d-8886-9f3b5766f170_1_201_a.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1916%2C2880%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=159&height=239)
Kersen monchou taartjes
Recept voor 6 taartjes.
Voor de bodem:
- 110 gr roomboter op kamertemperatuur
-
100 gr witte basterdsuiker
-
half ei
-
snufje zout
-
rasp van een halve citroen
-
150 gr tarwebloem
-
1 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 100 gr amandelspijs (zelf maken, zie recept bij Vullingen en Toppings of een pakje kopen bij de supermarkt)
Voor de topping:
- 100 gr monchou
-
1 el suiker
-
125 ml slagroom
-
1 blaadje gelatine
-
1 blikje vlaaifruit kers
En wat nog meer:
- 1 grote sloffenvorm of 6 kleintjes
Aan de slag!
- Maak een dag van te voren het amandelspijs.
-
Haal de monchou alvast uit de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-en onderwarmte).
-
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
-
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg een uurtje in de koelkast.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 10 mm dikte.
-
Plaats de ring op het deeg en steek de bodem uit.
-
Leg het deeg op de bakplaat, vet de sloffenring in en plaats deze weer om het deeg.
-
Kneed het amandelspijs soepel, voeg evt nog wat ei toe en schep in een spuitzak.
-
Spuit het amandelspijs op de bodem en laat een halve cm van de rand vrij.
-
Bak de mini-slofjes in 20 minuten gaar.
-
Verwijder de ringen en laat de slofjes afkoelen.
-
Laat de gelatine een kwartier in koud water weken.
-
Klop de monchou zacht en voeg de slagroom en de suiker toe.
-
Klop het mengsel stijf.
-
Doe de gelatine, met aanhangend water, in een steelpan en verwarm tot de gelatine is opgelost.
-
Meng de gelatine door het monchou-mengsel en schep in een spuitzak met fijn kartelmondje.
-
Leg tot gebruik in de koelkast.
-
Leg in het midden van de slofjes 4 kersen uit het blikje vlaaifruit.
-
Spuit de monchou rond de kersen en decoreer met een klein blaadje munt.