![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/a5pp8w/7ce00434-b3ca-4f38-8b5c-75247b063592.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C2399%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=240&height=300)
Piccolo's
Recept voor 10-12 broodjes.
-
500 gr tarwebloem
-
100 gr vloeibare desem
-
3 gr instant gist
-
10 gr zout
-
300 gr water (20°C)
Aan de slag!
- Doe de bloem, desem, gist, zout en het water in een mengkom en kneed 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie, leg het deeg erin, keer het deeg een paar keer zodat alle kanten bedekt zijn met een beetje olie.
-
Dek de kom af en laat het deeg 1 1/2 uur rijzen bij kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Bestuif het werkblad met bloem en druk het deeg plat.
-
Verdeel het deeg in 10-12 stukjes van ongeveer 60-80 gram en rol ze tot een balletje.
-
Dek de deegballetjes af met een theedoek en laat 30 minuten rusten.
-
Druk elk balletje plat, zorg dat je niet alle lucht eruit drukt.
-
Pak de lange kant van het deeg en druk goed aan in het midden.
-
Pak de andere lange kant en druk ook goed aan in het midden.
-
Vouw het deeg overlangs dubbel en druk de randen goed op elkaar.
-
Rol het deeg tot een ovale vorm.
-
Druk het deeg in het midden uiteen en druk weer een beetje naar elkaar toe.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. Snijd de broodjes over de lengte in met een scherp mes.
-
Bestuif de broodjes met bloem en dek de broodjes af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 230°C (boven-en onderwarmte).
-
Zet, vlak voordat je de broodjes in de oven schuift, een schaal met een laagje kokend water onderin de oven.
-
Bak de broodjes in 15-17 minuten gaar.