Piccolo's

Recept voor 10-12 broodjes.

 
Wat heb je nodig:
 
  • 500 gr tarwebloem

  • 100 gr vloeibare desem

  • 3 gr instant gist

  • 10 gr zout

  • 300 gr water (20°C)

 

Aan de slag!

  • Doe de bloem, desem, gist, zout en het water in een mengkom en kneed 10-15 minuten tot een soepel deeg.
  • Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie, leg het deeg erin, keer het deeg een paar keer zodat alle kanten bedekt zijn met een beetje olie.

  • Dek de kom af en laat het deeg 1 1/2 uur rijzen bij kamertemperatuur tot het deeg in volume is verdubbeld.

  • Bestuif het werkblad met bloem en druk het deeg plat.

  • Verdeel het deeg in 10-12 stukjes van ongeveer 60-80 gram en rol ze tot een balletje.

  • Dek de deegballetjes af met een theedoek en laat 30 minuten rusten.

  • Druk elk balletje plat, zorg dat je niet alle lucht eruit drukt.

  • Pak de lange kant van het deeg en druk goed aan in het midden.

  • Pak de andere lange kant en druk ook goed aan in het midden.

  • Vouw het deeg overlangs dubbel en druk de randen goed op elkaar.

  • Rol het deeg tot een ovale vorm.

  • Druk het deeg in het midden uiteen en druk weer een beetje naar elkaar toe.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes erop. Snijd de broodjes over de lengte in met een scherp mes.

  • Bestuif de broodjes met bloem en dek de broodjes af met een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 230°C (boven-en onderwarmte).

  • Zet, vlak voordat je de broodjes in de oven schuift, een schaal met een laagje kokend water onderin de oven.

  • Bak de broodjes in 15-17 minuten gaar.