(Vegan) flatbread van de bbq

Recept voor 4 flatbreads.

 

Supersnel, makkelijk en veel smaakvariaties. Dat is in het kort hoe je flatbread kunt omschrijven. Geen rijstijden, gewoon kneden en gelijk op de bbq. Stokbrood bij de bbq kun je vanaf nu dus makkelijk vervangen door je zelfgemaakte flatbread. Je kunt de naturel variant maken, maar denk ook eens aan het toevoegen van kruiden, gedroogde tomaatjes, olijven of jalapeno peper.

 
Wat heb je nodig:
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel (geen zelfrijzend bakmeel in huis, kijk dan bij de baktips hoe je dat zelf maakt)
  • 200 gr (soja) yoghurt

  • 0,5 tl zout

  • beetje olijfolie

 

Aan de slag!

  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en het zout tot een samenhangend deeg dat net niet meer plakt. Plakt het nog teveel, voeg dan nog wat meel toe. Is het te droog voeg dan nog wat yoghurt toe.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Je kunt nu elk stukje uitrollen met een deegroller, maar je kunt ook met de hand de flatbreads vormen.

  • Smeer de broodjes aan weerskanten in met de olijfolie.

  • Gril de broodjes op het rooster van de bbq in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Je kunt ze trouwens ook in de koekenpan of grillpan bakken.