![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/wc6r6d/8bb61d39-cf73-42d9-9fe8-c6f89531d747.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2398%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=221&height=276)
Desembrood met walnoten
Recept voor 2 kleine broden.
- 500 gr tarwebloem
-
100 gr vloeibare desem
-
3 gr instant gist
-
10 gr zout
-
25 gr melkpoeder
-
30 gr suiker
-
60 gr boter op kamertemperatuur
-
235 gr lauwwarm water
-
150 gr fijngehakte walnoten (75 gr als je in 1 brood walnoten toevoegt)
-
beetje zonnebloemolie
Aan de slag!
- Doe de bloem, desem, gist, zout, melkpoeder, suiker, en het water in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Kneed in de laatste paar minuten de boter en de walnoten erdoor (verdeel evt eerst het deeg in gelijke delen als je in 1 brood walnoten toevoegt en het andere niet).
-
Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie en leg het deeg erin. Keer het deeg zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn.
-
Laat het deeg afgedekt 2 uur rijzen bij kamertemperatuur of tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en bol elk stuk op.
-
Laat de bollen afgedekt 20 minuten rusten.
-
Druk de lucht uit de deegbollen. Vouw één kant naar het midden en druk goed aan. Vouw de andere kant ook naar het midden en druk goed aan. Vouw het geheel in de lengte dubbel en druk de naad goed dicht.
-
Leg de deegstukken met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Maak met een scherp mes over de lengte schuine inkepingen.
-
Laat het deeg afgedekt een uur rijzen bij kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 230°C (boven-en onderwarmte).
-
Zet een ovenschaal met een laagje kokend water onder in de oven.
-
Bak de broden 10 minuten en haal de schaal met water uit de oven. Bak daarna nog 10-15 minuten tot het brood gaar is.