Kaas-uienbroodjes

Recept voor ongeveer 18 broodjes.

 
Wat heb je nodig:
  • 350 gr tarwebloem
  • 7 gr zout

  • 5 gr instant gist

  • 220 ml lauw water

  • 300 gr uien

  • 200 gr geraspte kaas

 

Aan de slag!

  • Doe de bloem, zout, gist en het water in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Je hebt lang genoeg gekneed als je er net als bij alle andere brooddegen een dun vliesje van kunt trekken.
  • Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie, leg het deeg erin en keer een paar keer zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn.

  • Dek het deeg af en laat 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur (of tot het deeg in volume is verdubbeld).

  • Bestuif het werkblad met wat bloem en druk de lucht uit het deeg.

  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.

  • Snijd de uien en fruit tot ze glazig zijn. Houd je meer van een bite, fruit de uien dan niet.

  • Verdeel de uien en de kaas over het deeg. Houd rondom een rand van 1 cm vrij.

  • Rol het deeg op en snijd plakken van ongeveer 2 cm dik.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes op de bakplaat.

  • Laat afgedekt 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  • Verwarm tijdens het laatste kwartier de oven voor op 180°C (hetelucht).

  • Strooi wat geraspte kaas over de broodjes.

  • Bak de broodjes in 18-20 minuten gaar.