![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/c2slcw/68ee41f3-03fc-4867-862b-1a6777f2a03a.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2400%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=208&height=260)
Kaas-uienbroodjes
Recept voor ongeveer 18 broodjes.
- 350 gr tarwebloem
-
7 gr zout
-
5 gr instant gist
-
220 ml lauw water
-
300 gr uien
-
200 gr geraspte kaas
Aan de slag!
- Doe de bloem, zout, gist en het water in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Je hebt lang genoeg gekneed als je er net als bij alle andere brooddegen een dun vliesje van kunt trekken.
-
Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie, leg het deeg erin en keer een paar keer zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn.
-
Dek het deeg af en laat 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur (of tot het deeg in volume is verdubbeld).
-
Bestuif het werkblad met wat bloem en druk de lucht uit het deeg.
-
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
-
Snijd de uien en fruit tot ze glazig zijn. Houd je meer van een bite, fruit de uien dan niet.
-
Verdeel de uien en de kaas over het deeg. Houd rondom een rand van 1 cm vrij.
-
Rol het deeg op en snijd plakken van ongeveer 2 cm dik.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broodjes op de bakplaat.
-
Laat afgedekt 30 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
-
Verwarm tijdens het laatste kwartier de oven voor op 180°C (hetelucht).
-
Strooi wat geraspte kaas over de broodjes.
-
Bak de broodjes in 18-20 minuten gaar.