![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/peajrq/8da0feaf-72d8-483b-9f86-c5ea5c76a369.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2400%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=210&height=263)
Scones
Recept voor 10 scones.
Begin je dag met verse scones, heerlijk! Het kleine broodje dat uit Schotland komt en niet meer weg te denken is bij een brunch, high tea of afternoon tea. Maar natuurlijk kun je ze eten wanneer jij daar trek in hebt. Met een laagje clotted cream en jam geniet je op en top van je zelfgemaakte scone!
- 250 gr bloem
-
30 gram suiker
-
2 tl baksoda
-
0,25 tl zout
-
40 gr koude boter
-
80 ml karnemelk
-
1 ei
-
1 losgeklopt ei
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 210°C.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Meng bloem, suiker, baksoda en zout in een kom.
-
Voeg de koude boter in kleine stukjes toe en kneed kort door elkaar.
-
Voeg het ei en karnemelk toe en kneed er een samenhangend deeg van.
-
Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5-2 cm dikte.
-
Steek met een uitsteker of een glas rondjes van 5-6 cm uit.
-
Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
-
Bak de scones in 11-13 minuten goudbruin en gaar.