![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/320y4e/dc29076a-d6c4-44b0-8e9d-8089f6f9195d.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2557%2Cx0%2Cy2%2Csafe&width=193&height=257)
Amandelspijs
Amandelspijs zelf maken, is echt heel eenvoudig en ook nog eens veel lekkerder dan het kant en klare pakje uit de winkel. Je kunt amandelspijs maken met blanke amandelen, maar amandelmeel gebruiken is ook een hele goede optie. Gebruik je amandelen, maal deze dan eerst zo fijn mogelijk in een keukenmachine. Maak de spijs een paar dagen van te voren en laat het rusten in de koelkast. De spijs heeft tijd nodig om te 'rijpen', de smaken van alle ingrediënten moeten zich goed vermengen. Wil je het langer bewaren, bewaar het dan in de vriezer.
- 250 gr amandelen of amandelmeel
-
250 gr suiker
-
2 tl citroensap
-
rasp van 1 citroen
-
2 eieren (M)
Aan de slag!
- Vermeng het amandelmeel met de suiker, citroensap en de rasp.
-
Voeg de 2 eieren toe en kneed tot een samenhangend spijs.
-
Verpak het spijs in huishoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast of vries het in.