![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/f9cv4f/7451479d-fd33-4850-b638-106bdf2c40a2-2.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C2399%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=277&height=346)
Turks brood
Wat heb je nodig:
Voor het deeg:
- 450 gr tarwebloem
- 10 gr suiker
- 8 gr instant gist
- 7 gr zout
- 40 ml zonnebloemolie
- 280 ml lauwwarm water
En verder:
- 1 eigeel
- 1 el melk
- sesamzaadjes
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en meng 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg blijft nog een beetje plakkerig.
- Doe een beetje zonnebloemolie in een kom, leg het deeg erin, keer een paar keer zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn.
- Laat het deeg afgedekt 1 uur rijzen bij kamertemperatuur (of totdat het deeg in volume is verdubbeld).
- Vet het werkblad in met zonnebloemolie, leg het deeg erop en druk uit tot een cirkel van 25-30cm doorsnede.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop.
- Laat afgedekt een half uur rijzen bij kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
- Klop het eigeel met de melk los en bestrijk hiermee het gerezen deeg.
- Maak met je vingertoppen op 2 cm van de rand een inkeping in het deeg. Maak op dezelfde wijze een raster in het deeg.
- Bestrooi het deeg met de sesamzaadjes.
- Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.