![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/vs2db3/269ff0ae-a2d1-4f6d-bcf2-5ec6df0ef7a3.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2560%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=183&height=244)
Dulce de leche
Karamel is één van mijn guilty pleasures. Heerlijk vind ik het! Karamel maken is best een precies en soms lastig klusje, maar op deze manier kun je heel eenvoudig lekkere karamel maken. Het is geen echte karamel want die maak je natuurlijk van suiker en niet van melk. Het wordt eigenlijk een soort karamelpasta, heerlijk zoet en je kunt het overal bij gebruiken. Op je boterham, bij de pannenkoeken, bij desserts en natuurlijk bij koekjes en taart.
Het blikje met karamelpasta is ongeopend nog een aantal maanden houdbaar in de koelkast.. Handig dus om er een paar tegelijk te maken. Eenmaal open dan maximaal een week houdbaar in de koelkast.
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gr)
Aan de slag!
- Verwijder de papieren wikkel van het blikje.
-
Leg het blikje in een pan met water.
-
Breng aan de kook.
-
Zorg dat het blikje tijdens het koken geheel onder water blijft. Zo voorkom je 'ontploffingsgevaar'.
-
Laat afgedekt 2 á 3 uur koken. Hoe langer je het laat koken, hoe dikker de pasta wordt.
-
Haal het blikje uit het water en laat minstens nog een uur afkoelen.