![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/1u2qmb/a4b4f200-3b39-4f91-8412-0cde56f097d0.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1920%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=250&height=250)
Snelle apfelstrudel
Recept voor 6-8 stukken.
- 70 gr rozijnen
-
rum (zoveel dat de rozijnen net onder staan)
-
3-4 appels, bijv goudrenetten
-
2 eetlepels suiker
-
1 tl vanillesuiker
-
1 theelepel kaneel
-
1 rol bladerdeeg
-
1 ei
-
poedersuiker
Aan de slag!
- Week de rozijnen in de rum, ongeveer 30 minuten.
-
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-en onderwarmte).
-
Haal de rol bladerdeeg alvast uit de koelkast.
-
Schil de appel en snijd in kleine blokjes of schijfjes.
-
Knijp de rozijnen goed uit en voeg bij de appelstukjes.
-
Doe ook de suiker, vanillesuiker en de kaneel erbij. Schep alles goed door elkaar.
-
Rol het bladerdeeg uit en leg, met het bakpapier, op een bakblik.
-
Verspreid de appelstukjes in een strook over de lengte van de ene helft van het bladerdeeg en zorg dat je 2 cm van de rand vrijhoudt.
-
Vouw de andere helft over de appelstukjes en druk de randen goed vast.
-
Snijd met een mesje om de 3 cm het bladerdeeg in.
-
Klop het ei los en bestrijk de apfelstrudel met het ei.
-
Bak de apfelstrudel in 20 minuten gaar.
-
Strooi, als de apfelstrudel een beetje is afgekoeld, poedersuiker erover.