Snelle apfelstrudel

Recept voor 6-8 stukken.

 
Wat heb je nodig:
  • 70 gr rozijnen
  • rum (zoveel dat de rozijnen net onder staan)

  • 3-4 appels, bijv goudrenetten

  • 2 eetlepels suiker

  • 1 tl vanillesuiker

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 rol bladerdeeg

  • 1 ei

  • poedersuiker

 

Aan de slag!

  • Week de rozijnen in de rum, ongeveer 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven-en onderwarmte).

  • Haal de rol bladerdeeg alvast uit de koelkast.

  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes of schijfjes.

  • Knijp de rozijnen goed uit en voeg bij de appelstukjes.

  • Doe ook de suiker, vanillesuiker en de kaneel erbij. Schep alles goed door elkaar.

  • Rol het bladerdeeg uit en leg, met het bakpapier, op een bakblik.

  • Verspreid de appelstukjes in een strook over de lengte van de ene helft van het bladerdeeg en zorg dat je 2 cm van de rand vrijhoudt.

  • Vouw de andere helft over de appelstukjes en druk de randen goed vast.

  • Snijd met een mesje om de 3 cm het bladerdeeg in.

  • Klop het ei los en bestrijk de apfelstrudel met het ei.

  • Bak de apfelstrudel in 20 minuten gaar.

  • Strooi, als de apfelstrudel een beetje is afgekoeld, poedersuiker erover.