![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/mezusg/5c9ed2d9-7fbe-443a-aa77-1fd865184895.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2400%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=230&height=288)
Cranberry-notenbrood
Wat heb je nodig:
- 250 gr volkorenmeel
-
250 gr tarwebloem
-
8 gr zout
-
7 gr instant gist
-
20 gr boter op kamertemperatuur
-
5 gr suiker
-
330 gr lauwwarm water
-
75 gr cranberries
-
50 gr hazelnoten, in kleine stukjes
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries en de hazelnoten, in een mengkom en kneed in 15 minuten tot een soepel deeg.
-
Voeg de laatste paar minuten de cranberries en de hazelnoten toe.
-
Vet een kom in met een beetje olie en leg het deeg erin. Dek af met een theedoek of douchemuts en laat een uur rijzen bij kamertemperatuur. Het deeg moet nu ongeveer in volume zijn verdubbeld.
-
Leg het deeg op het werkblad en druk de lucht eruit.
-
Bol het deeg op en laat afgedekt 20 minuten rusten.
-
Bol het deeg nogmaals op en leg in een rijsmandje of op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Laat een uur afgedekt rijzen bij kamertemperatuur.
-
Verwarm de laatste 10 minuten de oven voor op 230°C (boven-en onderwarmte).
-
Zet onderin de oven een lage schaal met kokend water (stoomvorming).
-
Schuif het brood in de oven en verlaag de temperatuur naar 210°C.
-
Bak het brood 20 minuten.
-
Haal de schaal met water uit de oven en bak nog 15 minuten tot het brood gaar is.