Frambozen-kwarktaartjes

Recept voor 6 taartjes.

 
Wat heb je nodig:

Voor de zanddeegbodem:

  • 125 gr tarwebloem
  • 25 gr amandelmeel

  • 40 gr poedersuiker

  • snuf zout

  • 75 gr koude boter

  • 0,5 losgeklopt ei

Voor de frambozenkwark:

  • 125 gr (diepvries)frambozen
  • 1 el suiker

  • 250 gr magere kwark

  • 125 gr slagroom

  • 3,5 blaadje gelatine

 

Aan de slag!

  • Meng het bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom.
  • Snijd de koude boter in kleine stukjes en kneed door het bloemmengsel tot er een kruimeldeeg ontstaat.

  • Voeg een eetlepel ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg evt iets meer ei of bloem toe als het deeg te droog of te vochtig aanvoelt.

  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.

  • Doe de frambozen en de suiker in een steelpannetje en laat zachtjes koken tot de frambozen zacht zijn. Druk daarna de frambozenmoes door een zeef en laat afkoelen.

  • Bestuif het werkblad met wat bloem, rol het deeg uit en steek er rondjes ter grootte van de vormpjes uit.

  • Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg en zet ze in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Leg bakpapier in de deegvormpjes en vul ze met bakbonen of bakknikkers.

  • Bak de bodem 15 minuten, haal de vulling eruit en bak nog 10 minuten.

  • Week de gelatine in een bakje met koud water.

  • Doe de slagroom en 1 el suiker in een mengkom en klop de slagroom stijf.

  • Voeg de kwark toe en meng kort door.

  • Doe 1 el frambozenmoes in een steelpannetje en verwarm tot het kookt. Zet nu het vuur uit.

  • Knijp de gelatine uit en meng door de warme frambozenmoes tot het gesmolten is.

  • Roer het mengsel door de rest van de frambozenmoes.

  • Voeg de frambozenmoes toe aan het slagroom/kwarkmengsel en roer goed door.

  • Verdeel de frambozenkwark over de taartjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  • Decoreer de taartjes naar eigen idee. Ik heb muntblaadjes, frambozen, meringue en goudstrooisel gebruikt.