Frambozen-kwarktaartjes
Recept voor 6 taartjes.
Voor de zanddeegbodem:
- 125 gr tarwebloem
-
25 gr amandelmeel
-
40 gr poedersuiker
-
snuf zout
-
75 gr koude boter
-
0,5 losgeklopt ei
Voor de frambozenkwark:
- 125 gr (diepvries)frambozen
-
1 el suiker
-
250 gr magere kwark
-
125 gr slagroom
-
3,5 blaadje gelatine
Aan de slag!
- Meng het bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom.
-
Snijd de koude boter in kleine stukjes en kneed door het bloemmengsel tot er een kruimeldeeg ontstaat.
-
Voeg een eetlepel ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg evt iets meer ei of bloem toe als het deeg te droog of te vochtig aanvoelt.
-
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
-
Doe de frambozen en de suiker in een steelpannetje en laat zachtjes koken tot de frambozen zacht zijn. Druk daarna de frambozenmoes door een zeef en laat afkoelen.
-
Bestuif het werkblad met wat bloem, rol het deeg uit en steek er rondjes ter grootte van de vormpjes uit.
-
Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg en zet ze in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg bakpapier in de deegvormpjes en vul ze met bakbonen of bakknikkers.
-
Bak de bodem 15 minuten, haal de vulling eruit en bak nog 10 minuten.
-
Week de gelatine in een bakje met koud water.
-
Doe de slagroom en 1 el suiker in een mengkom en klop de slagroom stijf.
-
Voeg de kwark toe en meng kort door.
-
Doe 1 el frambozenmoes in een steelpannetje en verwarm tot het kookt. Zet nu het vuur uit.
-
Knijp de gelatine uit en meng door de warme frambozenmoes tot het gesmolten is.
-
Roer het mengsel door de rest van de frambozenmoes.
-
Voeg de frambozenmoes toe aan het slagroom/kwarkmengsel en roer goed door.
-
Verdeel de frambozenkwark over de taartjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
-
Decoreer de taartjes naar eigen idee. Ik heb muntblaadjes, frambozen, meringue en goudstrooisel gebruikt.