![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/w25ko6/a8220394-74b8-46fa-b686-919ad9593994_1_201_a.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1918%2C2560%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=185&height=247)
Banketbakkersroom
Wat heb je nodig:
- 1 vanillestokje
-
500 ml melk
-
110 gr fijne suiker
-
4 eidooiers
-
40 gr maizena
Aan de slag!
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
-
Klop in een kom de eidooiers samen met 55 gr suiker en de maizena los.
-
Doe de melk, 55 gr suiker en het vanillemerg in een pan en breng aan de kook. Eventueel zou je ook het vanillestokje mee kunnen koken.
-
Haal evt het vanillestokje eruit en schenk ongeveer de helft van de hete melk in de kom met de eidooiers en roer snel en goed door.
-
Schenk alles weer terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
-
Laat ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken tot de room de juiste dikte heeft. Houd er rekening mee dat de room altijd nog wat dikker wordt tijdens het afkoelen.
-
Schenk de room in een schaal en dek direct af met plastic folie. Zorg dat de folie direct op de room ligt, zo voorkom je dat er een velletje op de room ontstaat.
-
Laat even afkoelen en zet daarna in de koelkast om verder af te koelen.
-
Klop de room voor gebruik nog even kort door.