No bake aardbeientaartje

Recept voor 6 taartjes.

 
Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 130 gr digestive koekjes of een ander soort
  • 70 gr boter

Voor de laagjes:

  • 150 gr diepvries aardbeien
  • 1 el suiker

  • 5 blaadjes gelatine

  • 250 gr mascarpone

  • 100 ml slagroom

  • 50 gr witte basterdsuiker

  • 125 ml magere kwark

  • 6 aardbeien voor decoratie

En wat nog meer:

  • 6 bakringen

 

Aan de slag!

  • Doe de koekjes in een diepvrieszak, sluit goed af en rol met de deegroller de koekjes zo fijn mogelijk.
  • Smelt de boter en vermeng de fijngemalen koekjes met de boter.

  • Neem 6 bakringen en leg ze op bijvoorbeeld een snijplank.

  • Schep ongeveer 2 eetlepels koekkruim in elke bakring.

  • Druk met de bolle kant van een lepel of met je vingers het koekkruim goed aan.

  • Zet een uur in de koelkast.

  • Week de gelatine minimaal een kwartier in koud water.

  • Doe de diepvries aardbeien in een steelpan en verwarm tot ze ontdooid en zacht zijn.

  • Druk de aardbeien door een zeef.

  • Giet het sap terug in de steelpan en verwarm nog kort.

  • Knijp 2,5 blaadje gelatine uit en los op in het aardbeiensap. Laat het sap afkoelen.

  • Klop de mascarpone los.

  • Voeg de slagroom en de suiker toe en klop bijna stijf.

  • Klop de yoghurt er doorheen.

  • Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen.

  • Voeg bij het ene deel het aardbeiensap toe en meng tot een egale massa.

  • Verdeel het mengsel over de bakringen en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

  • Doe het 2,5 blaadje gelatine met aanhangend water in een pan en verwarm tot de gelatine gesmolten is

  • Meng de gelatine door het overige mascarpone-mengsel en verdeel over de bakringen.

  • Laat een paar uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.

  • Decoreer de taartjes naar eigen idee.