![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/ez9abw/4875f40c-1d0a-47fc-b837-45f3a2601232_1_201_a.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2880%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=173&height=260)
No bake aardbeientaartje
Recept voor 6 taartjes.
Voor de bodem:
- 130 gr digestive koekjes of een ander soort
-
70 gr boter
Voor de laagjes:
- 150 gr diepvries aardbeien
-
1 el suiker
-
5 blaadjes gelatine
-
250 gr mascarpone
-
100 ml slagroom
-
50 gr witte basterdsuiker
-
125 ml magere kwark
-
6 aardbeien voor decoratie
En wat nog meer:
- 6 bakringen
Aan de slag!
- Doe de koekjes in een diepvrieszak, sluit goed af en rol met de deegroller de koekjes zo fijn mogelijk.
-
Smelt de boter en vermeng de fijngemalen koekjes met de boter.
-
Neem 6 bakringen en leg ze op bijvoorbeeld een snijplank.
-
Schep ongeveer 2 eetlepels koekkruim in elke bakring.
-
Druk met de bolle kant van een lepel of met je vingers het koekkruim goed aan.
-
Zet een uur in de koelkast.
-
Week de gelatine minimaal een kwartier in koud water.
-
Doe de diepvries aardbeien in een steelpan en verwarm tot ze ontdooid en zacht zijn.
-
Druk de aardbeien door een zeef.
-
Giet het sap terug in de steelpan en verwarm nog kort.
-
Knijp 2,5 blaadje gelatine uit en los op in het aardbeiensap. Laat het sap afkoelen.
-
Klop de mascarpone los.
-
Voeg de slagroom en de suiker toe en klop bijna stijf.
-
Klop de yoghurt er doorheen.
-
Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen.
-
Voeg bij het ene deel het aardbeiensap toe en meng tot een egale massa.
-
Verdeel het mengsel over de bakringen en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
-
Doe het 2,5 blaadje gelatine met aanhangend water in een pan en verwarm tot de gelatine gesmolten is
-
Meng de gelatine door het overige mascarpone-mengsel en verdeel over de bakringen.
-
Laat een paar uur of een hele nacht opstijven in de koelkast.
-
Decoreer de taartjes naar eigen idee.