
Griesmeel desembrood
Wat heb je nodig:
- 375 gr tarwebloem
-
125 gr semolina (Italiaans griesmeel)
-
100 gr vloeibare desem
-
2 gr instant gist
-
9 gr zout
-
320 ml water, 20°C
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Vet een kom in met een beetje olie, leg het deeg erin, keer een paar keer zodat alle kanten bedekt zijn met een beetje olie en laat 2 uur, afgedekt, rijzen bij kamertemperatuur.
-
Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg op tot een bal en laat afgedekt 15 minuten rusten.
-
Druk het deeg voorzichtig plat, vouw de bovenkant een derde deel om en druk met je vingers aan. Vouw de onderkant erover en druk met je vingers aan.
-
Leg het deeg met de naad naar boven op een bakplaat (met bakpapier) en laat 2 uur afgedekt met een vochtige theedoek rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 230*C (boven-en onderwarmte).
-
Giet in een lage ovenschaal een laagje kokend water en zet de schaal onderin de oven.
-
Schuif de bakplaat met het brood in de oven en bak in 25 minuten het brood gaar.