Griesmeel desembrood

 

Wat heb je nodig:

  • 375 gr tarwebloem
  • 125 gr semolina (Italiaans griesmeel)

  • 100 gr vloeibare desem

  • 2 gr instant gist

  • 9 gr zout

  • 320 ml water, 20°C

 

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
  • Vet een kom in met een beetje olie, leg het deeg erin, keer een paar keer zodat alle kanten bedekt zijn met een beetje olie en laat 2 uur, afgedekt, rijzen bij kamertemperatuur.

  • Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg op tot een bal en laat afgedekt 15 minuten rusten.

  • Druk het deeg voorzichtig plat, vouw de bovenkant een derde deel om en druk met je vingers aan. Vouw de onderkant erover en druk met je vingers aan.

  • Leg het deeg met de naad naar boven op een bakplaat (met bakpapier) en laat 2 uur afgedekt met een vochtige theedoek rijzen.

  • Verwarm de oven voor op 230*C (boven-en onderwarmte).

  • Giet in een lage ovenschaal een laagje kokend water en zet de schaal onderin de oven.

  • Schuif de bakplaat met het brood in de oven en bak in 25 minuten het brood gaar.