Lemon curd maken

 

Je kunt het in de winkel kopen, maar lemon curd zelf maken is veel lekkerder. Deze verfrissende curd kun je veelzijdig gebruiken. Ik heb 'm gebruikt als variatie in de Zwitserse rol, maar denk ook eens aan scones met lemon curd of een bananenpannenkoekje met lemon curd, mascarpone en blauwe bessen. Lijkt jou dat ook heerlijk? Snel maken dan!

 
Wat heb je nodig:
  • 2 citroenen ( 100 ml sap en rasp)
  • 200 gr suiker

  • 125 gr boter

  • 2 eieren (losgeklopt)

Aan de slag!

  • Rasp de citroenen en pers ze uit.
  • Zeef het sap om velletjes en pitjes te verwijderen

  • Doe de suiker, citroenrasp en boter in een kom.

  • Verwarm op laag vuur au bain-marie. Dit doe je door de kom op een pan met een laagje kokend water te zetten. Zorg hierbij dat de kom het water niet raakt.

  • Roer tot de boter en suiker gesmolten zijn.

  • Voeg het citroensap en de eieren toe.

  • Blijf roeren tot de curd dikker begint te worden. Dit kan zo'n 20 minuten duren.

  • Zodra de curd de gewenste dikte heeft, giet je de curd in een potje en sluit je het direct af.

  • Laat de curd afkoelen en bewaar daarna in de koelkast. Na afkoelen wordt de curd altijd nog iets dikker. Je kunt de curd ongeveer 2 weken bewaren.