Limoencrème
Een heerlijke frisse limoencrème. Dit recept heb ik gebruikt om 4 kleine tartelettes van 6 cm te vullen. Je kunt het ook gebruiken als vulling in een taart of voor het vullen van een sloffenbodem.
- 75 gr suiker
-
3 limoenen
-
2 eieren
-
80 gr boter
Aan de slag!
- Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
-
Klop de eieren los met 25 gr suiker.
-
Breng in een pan 50 gr suiker, rasp en het limoensap aan de kook.
-
Schenk een beetje van het hete suiker/limoenmengsel bij de eieren. Roer even goed door en schenk terug in de pan bij de rest van het suiker/limoenmengsel.
-
Breng al roerend opnieuw aan de kook.
-
Kook 5 minuten onder voortdurend roeren.
-
Haal de pan van het vuur en roer de stukjes boter erdoor.
-
Schenk de crème in een schaaltje en dek direct af met plastic folie. Zorg dat de folie direct op de crème ligt, zo voorkom je een vel op de crème.
-
Laat verder afkoelen in de koelkast. De crème wordt nog wat dikker tijdens het afkoelen.