Limoencrème

 

Een heerlijke frisse limoencrème. Dit recept heb ik gebruikt om 4 kleine tartelettes van 6 cm te vullen. Je kunt het ook gebruiken als vulling in een taart of voor het vullen van een sloffenbodem.

 
Wat heb je nodig:
  • 75 gr suiker
  • 3 limoenen

  • 2 eieren

  • 80 gr boter

 

Aan de slag!

  • Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
  • Klop de eieren los met 25 gr suiker.

  • Breng in een pan 50 gr suiker, rasp en het limoensap aan de kook.

  • Schenk een beetje van het hete suiker/limoenmengsel bij de eieren. Roer even goed door en schenk terug in de pan bij de rest van het suiker/limoenmengsel.

  • Breng al roerend opnieuw aan de kook.

  • Kook 5 minuten onder voortdurend roeren.

  • Haal de pan van het vuur en roer de stukjes boter erdoor.

  • Schenk de crème in een schaaltje en dek direct af met plastic folie. Zorg dat de folie direct op de crème ligt, zo voorkom je een vel op de crème.

  • Laat verder afkoelen in de koelkast. De crème wordt nog wat dikker tijdens het afkoelen.