Italiaanse bollen

Recept voor 4 bollen.

 
Wat heb je nodig:
  • 250 gr tarwebloem
  • 5 gr instant gist

  • 4 gr zout

  • 10 gr suiker

  • 10 gr olijfolie

  • 1 el oregano

  • 0,5 el rozemarijn

  • 150 gr lauwwarm water

 

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie, leg het deeg erin, keer het deeg zodat aan alle kanten wat olie zit.

  • Dek het deeg af (met een theedoek of een douchemuts) en laat 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  • Giet wat olijfolie op het werkblad en druk het deeg plat.

  • Verdeel het deeg in 4 stukken van ongeveer 100 gram.

  • Bol de stukken op en laat afgedekt 10 minuten rusten.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Druk de bollen plat en bol nogmaals op om ze op spanning te brengen.

  • Leg de bollen op de bakplaat, maak de bovenkant een beetje vochtig met water en strooi er wat griesmeel of maismeel overheen.

  • Laat de bollen afgedekt 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 250°C (boven-en onderwarmte).

  • Snijd elke bol 2x in met een scherp mes.

  • Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 210°C.

  • Bak de bollen in 20-25 minuten gaar.