![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/gqrh1a/6fdef211-3f4d-4181-a971-ad7b0454ccac.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2558%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=214&height=285)
Italiaanse bollen
Recept voor 4 bollen.
- 250 gr tarwebloem
-
5 gr instant gist
-
4 gr zout
-
10 gr suiker
-
10 gr olijfolie
-
1 el oregano
-
0,5 el rozemarijn
-
150 gr lauwwarm water
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Vet een kom in met een beetje olijfolie, leg het deeg erin, keer het deeg zodat aan alle kanten wat olie zit.
-
Dek het deeg af (met een theedoek of een douchemuts) en laat 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
-
Giet wat olijfolie op het werkblad en druk het deeg plat.
-
Verdeel het deeg in 4 stukken van ongeveer 100 gram.
-
Bol de stukken op en laat afgedekt 10 minuten rusten.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Druk de bollen plat en bol nogmaals op om ze op spanning te brengen.
-
Leg de bollen op de bakplaat, maak de bovenkant een beetje vochtig met water en strooi er wat griesmeel of maismeel overheen.
-
Laat de bollen afgedekt 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
-
Verwarm de oven voor op 250°C (boven-en onderwarmte).
-
Snijd elke bol 2x in met een scherp mes.
-
Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de temperatuur naar 210°C.
-
Bak de bollen in 20-25 minuten gaar.