![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/gb1xfu/7f8d54f0-92fb-45fc-a6c8-e80c756e8eb3.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2398%2Cx0%2Cy1%2Csafe&width=205&height=256)
Aardbeienslof
Recept voor 8 stukken (uitschuifvorm van 27 x 12 cm).
Voor het deeg:
- 220 gr bloem
-
2 tl bakpoeder
-
160 gr boter
-
150 gr witte basterdsuiker
-
rasp van een halve citroen
-
1 ei
-
snuf zout
Voor de amandelspijs:
- 100 gr amandelmeel
-
100 gr fijne suiker
-
1 ei
-
tl citroensap
Voor de banketbakkersroom:
- 1 vanillestokje
-
350 ml melk
-
70 gr suiker
-
2 eidooiers
-
30 gr maizena
Topping:
- doosje aardbeien
-
poedersuiker
Aan de slag!
Maak eerst de banketbakkersroom:
- Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
-
Klop in een kom de eidooiers, 30 gr suiker en de maizena los.
-
Doe de melk, 40 gr suiker en het vanillemerg in een pan en breng aan de kook. Eventueel zou je ook het vanillestokje mee kunnen koken.
-
Haal evt het vanillestokje eruit en schenk ongeveer de helft van de hete melk in de kom met de eidooiers en roer snel en goed door.
-
Schenk alles weer terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
-
Laat ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken tot de room de juiste dikte heeft. Houd er rekening mee dat de room altijd nog wat dikker wordt tijdens het afkoelen.
-
Schenk de room in een schaal en dek direct af met huishoudfolie. Zorg dat de folie direct op de room ligt, zo voorkom je dat er een velletje op de room ontstaat.
-
Laat even afkoelen en zet daarna in de koelkast om verder af te koelen.
-
Klop de room voor gebruik nog even kort door.
Maak nu de amandelspijs:
- Vermeng het amandelmeel met de suiker en de citroensap.
-
Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend spijs.
-
Verpak het spijs in huishoudfolie en leg tot gebruik in de koelkast.
Maak nu de sloffenbodem:
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven-en onderwarmte).
-
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
-
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg een uurtje in de koelkast.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 10 mm dikte.
-
Plaats de ring op het deeg en steek de bodem uit.
-
Leg het deeg op de bakplaat, vet de sloffenring in en plaats deze weer om het deeg.
-
Kneed de amandelspijs soepel, voeg evt nog wat ei toe en schep in een spuitzak.
-
Spuit de amandelspijs op de bodem en laat 1 cm van de rand vrij.
- Bak de slof in 20-25 minuten gaar.
-
Laat de bodem afkoelen.
-
Doe de room in een spuitzak met kartelmondje en spuit de room op de bodem.
-
Decoreer de slof met de aardbeien en bestrooi met poedersuiker.