Speltbroodjes

Recept voor 6 broodjes.

 
Wat heb je nodig:
  • 250 gr speltbloem
  • 3 gr zout

  • 4 gr instant gist

  • 150 ml lauwwarm water

  • 15 gr roomboter

 

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
  • Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie en leg het deeg erin, keer een paar keer zodat aan alle kanten een beetje olie zit.

  • Laat 60 minuten afgedekt rijzen bij kamertemperatuur of tot het deeg in volume is verdubbeld.

  • Vet het werkblad in met zonnebloemolie en druk het deeg plat.

  • Verdeel het deeg in 6 stukjes en bol elke stukje op (maak er dus een bolletje van waar een beetje spanning op staat)

  • Leg op de bodem van een kleine springvorm een stuk bakpapier en vet de zijkanten in.

  • Leg de bolletjes in het bakblik, dek het af en laat 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

  • Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C (boven-en onderwarmte).

  • Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.