![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/agws85/e2c8385f-b5b9-46e4-936c-046417cc8c0d.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2560%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=222&height=296)
Speltbroodjes
Recept voor 6 broodjes.
- 250 gr speltbloem
-
3 gr zout
-
4 gr instant gist
-
150 ml lauwwarm water
-
15 gr roomboter
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Vet een kom in met een beetje zonnebloemolie en leg het deeg erin, keer een paar keer zodat aan alle kanten een beetje olie zit.
-
Laat 60 minuten afgedekt rijzen bij kamertemperatuur of tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Vet het werkblad in met zonnebloemolie en druk het deeg plat.
-
Verdeel het deeg in 6 stukjes en bol elke stukje op (maak er dus een bolletje van waar een beetje spanning op staat)
-
Leg op de bodem van een kleine springvorm een stuk bakpapier en vet de zijkanten in.
-
Leg de bolletjes in het bakblik, dek het af en laat 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
-
Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 220°C (boven-en onderwarmte).
-
Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar.