![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/qehlvi/ad631b88-82fe-4119-8e44-6c901d0ac331.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C2400%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=234&height=293)
Breekbrood met gepofte knoflook en kruiden
Wat heb je nodig:
Voor het brood:
- 200 gr semolina (heb je dit niet in huis, gebruik dan tarwebloem)
-
200 gr tarwebloem
-
7 gr instant gist
-
8 gr zout
-
10 gr suiker
-
260 ml lauwwarm water
Voor de vulling:
- 2 bollen knoflook
- olijfolie
- 3 eetlepels Provençaalse kruiden (of kruiden naar keuze)
En wat nog meer:
zaden en pitten naar keuze
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg.
-
Vet een kom lichtjes in met olie, leg het deeg erin en keer het deeg zodat alle kanten bedekt zijn met een beetje olie.
-
Dek de kom af met huishoudfolie of een theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
-
Maak ondertussen de gepofte knoflook.
-
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
-
Verwijder het buitenste schilletje van de knoflookbollen, maar zorg dat de bol aan elkaar blijft zitten.
-
Snijd met een mes het kapje van de bol en giet een scheutje olijfolie over de bol.
-
Verpak de bollen in aluminiumfolie en zet ongeveer 1 uur in de oven.
-
Lepel de zacht geworden knoflook uit de bol en kneed dit samen met de kruiden door het deeg.
- Vet het werkblad in met een beetje olie, druk het deeg plat en verdeel het deeg in 16 stukjes van ongeveer 40 gr.
-
Bol alle stukjes op en laat 20 minuten afgedekt rusten.
-
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
-
Druk alle bolletjes plat en bol opnieuw op.
-
Leg alle bolletjes in een springvorm (24cm) en laat afgedekt 60 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-en onderwarmte).
-
Bestrijk de bolletjes met wat water en strooi er pitten en zaden op.
-
Bak het breekbrood in 20-25 minuten goudbruin en gaar.