![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/my5e46/4716f4b2-2e88-473f-a246-cbe20e1881ec-1.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1438%2C1800%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=222&height=278)
Passievrucht-mango taart
Recept voor 9-16 stukken.
Wat heb je nodig:
Voor de bodem:
- 90 gr lotus koekjes
- 90 gr digestive koekjes
- 90 gr roomboter
Voor de passievruchtenmousse:
- 3 blaadjes gelatine
- 250 gr diepvries passievrucht
- 350 ml slagroom
- 150 gr witte chocolade
- 30 gr fijne suiker
Voor de mangospiegel:
- 300 gr diepvries mango
- 1 blaadje gelatine
En verder:
- vierkante vorm van 18 x 18 cm of een ronde springvorm van 18 of 20 cm doorsnede
- 9-16 blaadjes munt
- 1-2 el kokosrasp
Aan de slag!
- Laat de passievruchten en de mango ontdooien.
- Bekleed de bodem en de rand van de vorm met bakpapier.
- Maal de koekjes fijn en smelt de boter in een steelpan.
- Voeg de gemalen koekjes bij de boter en roer goed door elkaar.
- Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Zet tot gebruik in de koelkast.
- Week de gelatine voor de passievruchtenmousse 15 minuten in koud water.
- Druk de ontdooide passievrucht door een zeef zodat de pitjes eruit zijn.
- Doe het sap (ongeveer 170 gr) en 50 ml slagroom in een steelpan en verhit tot vlak voor het kookpunt.
- Knijp de gelatine uit en los op in het warme mengsel.
- Voeg de witte chocolade toe en roer tot een gladde crème en laat afkoelen tot handwarm.
- Klop de overige 300 ml slagroom met de suiker bijna stijf.
- Mix de crème door de slagroom tot je een egale mousse hebt.
- Giet de mousse op de koekbodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Week de gelatine voor de mangospiegel 15 minuten in koud water.
- Druk de ontdooide mango door een zeef.
- Vul de puree (ik had 130 gr) aan met water tot 200 gr.
- Doe alles in een steelpan en verwarm (tot het kookpunt is niet nodig).
- Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine in de puree op.
- Laat de puree een beetje afkoelen, schenk over de taart en laat opstijven in de koelkast.
- Decoreer de taart met de kokosrasp en de blaadjes munt.