Passievrucht-mango taart

Recept voor 9-16 stukken.

 

Wat heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 90 gr lotus koekjes
  • 90 gr digestive koekjes
  • 90 gr roomboter

Voor de passievruchtenmousse:

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 gr diepvries passievrucht
  • 350 ml slagroom
  • 150 gr witte chocolade
  • 30 gr fijne suiker

Voor de mangospiegel:

  • 300 gr diepvries mango
  • 1 blaadje gelatine

En verder:

  • vierkante vorm van 18 x 18 cm of een ronde springvorm van 18 of 20 cm doorsnede
  • 9-16 blaadjes munt
  • 1-2 el kokosrasp

 

Aan de slag!

  • Laat de passievruchten en de mango ontdooien.
  • Bekleed de bodem en de rand van de vorm met bakpapier.
  • Maal de koekjes fijn en smelt de boter in een steelpan.
  • Voeg de gemalen koekjes bij de boter en roer goed door elkaar.
  • Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Week de gelatine voor de passievruchtenmousse 15 minuten in koud water.
  • Druk de ontdooide passievrucht door een zeef zodat de pitjes eruit zijn.
  • Doe het sap (ongeveer 170 gr) en 50 ml slagroom in een steelpan en verhit tot vlak voor het kookpunt.
  • Knijp de gelatine uit en los op in het warme mengsel.
  • Voeg de witte chocolade toe en roer tot een gladde crème en laat afkoelen tot handwarm.
  • Klop de overige 300 ml slagroom met de suiker bijna stijf.
  • Mix de crème door de slagroom tot je een egale mousse hebt.
  • Giet de mousse op de koekbodem en laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Week de gelatine voor de mangospiegel 15 minuten in koud water.
  • Druk de ontdooide mango door een zeef.
  • Vul de puree (ik had 130 gr) aan met water tot 200 gr. 
  • Doe alles in een steelpan en verwarm (tot het kookpunt is niet nodig).
  • Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine in de puree op.
  • Laat de puree een beetje afkoelen, schenk over de taart en laat opstijven in de koelkast.
  • Decoreer de taart met de kokosrasp en de blaadjes munt.