![](https://primary.jwwb.nl/public/p/x/c/temp-sszndjnrupuzhfmszhqq/or3gnu/5504d77b-b3e6-4ea5-8e5e-29f442e002ef_1_201_a.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C2560%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=210&height=280)
Panini
Recept voor 4 kleine panini broodjes.
- 200 gr tarwebloem
-
50 gr semolina (= tarwe griesmeel, heb je dat niet in huis, gebruik dan tarwebloem)
-
4 gr instant gist
-
5 gr zout
-
halve el olie
-
160 gr lauwwarm water
-
1 el gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden
Aan de slag!
- Doe alle ingrediënten behalve de kruiden in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Voeg de laatste 5 minuten de kruiden toe.
-
Vet een kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en laat afgedekt 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Het deeg is goed gerezen als het in volume is verdubbeld.
-
Verdeel het deeg in 4 stukken en druk elk stukje plat tot een rondje. Rol het deeg op en leg alle vier de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Laat afgedekt 30 minuten rijzen. Druk elke stukje een beetje plat en dek weer af en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 160°C (boven-en onderwarmte).
-
Bak de panini broodjes in 15-20 minuten gaar. Ze kleuren niet goudbruin, maar ze zijn nu klaar om gevuld te worden en te grillen in een tosti-ijzer. Je kunt de broodjes ook invriezen en op een later moment grillen.