Panini

Recept voor 4 kleine panini broodjes.

 
Wat heb je nodig:
  • 200 gr tarwebloem
  • 50 gr semolina (= tarwe griesmeel, heb je dat niet in huis, gebruik dan tarwebloem)

  • 4 gr instant gist

  • 5 gr zout

  • halve el olie

  • 160 gr lauwwarm water

  • 1 el gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden

 

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten behalve de kruiden in een mengkom en kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Voeg de laatste 5 minuten de kruiden toe.
  • Vet een kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en laat afgedekt 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Het deeg is goed gerezen als het in volume is verdubbeld.

  • Verdeel het deeg in 4 stukken en druk elk stukje plat tot een rondje. Rol het deeg op en leg alle vier de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Laat afgedekt 30 minuten rijzen. Druk elke stukje een beetje plat en dek weer af en laat nogmaals 30 minuten rijzen.

  • Verwarm de oven voor op 160°C (boven-en onderwarmte).

  • Bak de panini broodjes in 15-20 minuten gaar. Ze kleuren niet goudbruin, maar ze zijn nu klaar om gevuld te worden en te grillen in een tosti-ijzer. Je kunt de broodjes ook invriezen en op een later moment grillen.